Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 4. 2018

SNICKERS dort

Suroviny

Těsto:

6 ks vajec

6 lžic vody

6 lžic cukru krystal

6 lžic polohrubé mouky

1/2 balení prášku do pečiva

3 lžíce kakaa

Sníh:

7 ks bílků

400g cukru krystal

Krém:

1 plechovka salka

200 g pražených arašídů

250 g másla

Poleva:

2 balení tmavé čokolády

2 lžíce oleje

2 lžíce másla


Postup:

  1. Z vajíček a cukru si vymícháme pěnu, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i kakao. Důkladně promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  2. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr - stále mícháme. Tuhým sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech, který jsme si vystlali papírem vrstvíme do okrouhlého tvaru bílkovou hmotu. Dáme usušit do trouby na cca 1 hodinu při teplotě 100 stupňů.
  3. Připravíme si krém. Salko si uvaříme v plechovce ve vodě (trvá to cca 3-4 hodiny). Následně ho necháme vychladnout a vymícháme ho s máslem.
  4. Upečený korpus si rozřízneme na 2 části. Naplníme nádivkou (1/2), posypeme nasekanými arašídy a položíme usušený plát bílků. Znovu navrstvíme náplň a posypeme nasekanými arašídy. Položíme druhý plát těsta. Jemně zatlačíme.
  5. Na vrch si navrstvíme čokoládovou polevu - čokoládu rozpustíme nad párou, přidáme olej, máslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašídy a necháme ztuhnout.

​​Dobrou chuť!