13. 4. 2018
FERRERO ROCHER dort
Suroviny
Těsto:
7 ks vajec
120 g třtinového cukru
480 g mletých ořechů
3 lžíce celozrnné mouky
3 lžíce kakaa
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
Krém:
500 g mascarpone
1 balení kvalitní čokolády
8 lžic nutelly
vysokoprocentní smetana
Ozdoba:
bonbony Ferrero Rocher
Postup:
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte sypké ingredience (kromě cukru). V tomto případě jsou to ořechy, mouka, kakao, soda a prášek do pečiva. Cukr ne!
- Vajíčka spolu s cukrem umixujte dokud nezhoustnou – trvá to zhruba 5 minut – a pak do nich po 3 dávkách přimíchejte opatrně sypké ingredience.
- Asi 20cm dortovou formu vymažte máslem a následně do ní nalijte těsto a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba 45 minut. Špejle vytažená z dortu musí být čistá. Dort nechte vychladnout na mřížce.
- Mascarpone ušlehejte a postupně přidejte nutellu. Přidávejte po lžicích. Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a přelijte ji za stálého šlehání do krému. Krém dejte vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu.
- V posledním kroku si připravte čokoládovou ganache. Na 100 g čokolády použijte zhruba 4 lžíce vysokoprocentní smetany. Smetanu zahřejte a přidejte k ní celou tabulku čokolády. Jakmile se rozpustí, odstavte z plamene.
-
Teď dejte všechno dohromady. Dort 2x prořízněte – vzniknou 3 placky, které promažte čokoládovým krémem. Ten namažte i na strany dortu a samozřejmě i na vrch. Dejte na chvíli do lednice a pak polijte vrch dortu čokoládovou ganache. Když vám bude část stékat po bocích, vůbec to nevadí. Nakonec dort ozdobte čokoládovými kuličkami Ferrero Rocher.