Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 4. 2018

FERRERO ROCHER dort

Suroviny

Těsto:

7 ks vajec

120 g třtinového cukru

480 g mletých ořechů

3 lžíce celozrnné mouky

3 lžíce kakaa

3 lžičky prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

Krém:

500 g mascarpone

1 balení kvalitní čokolády

8 lžic nutelly

vysokoprocentní smetana

Ozdoba:

bonbony Ferrero Rocher


Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte sypké ingredience (kromě cukru). V tomto případě jsou to ořechy, mouka, kakao, soda a prášek do pečiva. Cukr ne!
  2. Vajíčka spolu s cukrem umixujte dokud nezhoustnou – trvá to zhruba 5 minut – a pak do nich po 3 dávkách přimíchejte opatrně sypké ingredience.
  3. Asi 20cm dortovou formu vymažte máslem a následně do ní nalijte těsto a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba 45 minut. Špejle vytažená z dortu musí být čistá. Dort nechte vychladnout na mřížce.
  4. Mascarpone ušlehejte a postupně přidejte nutellu. Přidávejte po lžicích. Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a přelijte ji za stálého šlehání do krému. Krém dejte vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu.
  5. V posledním kroku si připravte čokoládovou ganache. Na 100 g čokolády použijte zhruba 4 lžíce vysokoprocentní smetany. Smetanu zahřejte a přidejte k ní celou tabulku čokolády. Jakmile se rozpustí, odstavte z plamene.
  6. Teď dejte všechno dohromady. Dort 2x prořízněte – vzniknou 3 placky, které promažte čokoládovým krémem. Ten namažte i na strany dortu a samozřejmě i na vrch. Dejte na chvíli do lednice a pak polijte vrch dortu čokoládovou ganache. Když vám bude část stékat po bocích, vůbec to nevadí. Nakonec dort ozdobte čokoládovými kuličkami Ferrero Rocher.